19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihin tozlu sayfalarına gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşu, özgür ve aydınlık yarınlara yürüyüşüdür. . .

İstiklal ve istikbalimiz için müstevlilere karşı verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşıyla, aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, özgür ve bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Cumhuriyetimizin kuruluşuna dek uzanan bu süreç, diğer milletlerin bağımsızlık mücadelesine örnek olmuştur. 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan bu meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. . Aziz vatanın, ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağız. .

Vatan toprağının düşman işgalinden kurtarılması için en önemli adımın atıldığı 19 Mayıs’ta Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. .

Eğitim ve Bilim Çalışanları Eşit Haklar Sendikası