18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sendikamızın Kuruluş Yıldönümü Kutlu Olsun

Çanakkale’de dünyanın güçlü donanmalarına ve ordularına karşı, milletimizin genci ve yaşlısıyla gösterdiği eşsiz direniş, sonuçlarıyla dünyadaki dengeleri etkilemiş ve tarihe yön vermiştir.

18 Mart’taki muhteşem Deniz Zaferi ve ardından kara savaşlarında da elde edilen inanılmaz başarı, tarihe sığmayacak kadar büyüktür. Milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı bu destan, tarihe olduğu gibi, gönüllere de yazılmıştır.
Çanakkale’de uyanan ve vatanı için her şeyini vermeye hazır olan milletimizi bütünleştiren milli ruh, bir ölüm kalım mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nın da zaferle sonuçlanmasının yolunu açmıştır.

Çanakkale Destanının ölümsüz kahramanları; milletçe azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin, hür ve müstakil yaşama kararlılığının önünde hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kanıtlamışlardır.

Farklı milletlere mensup insanların karşı karşıya geldiği Çanakkale bugün tüm insanlığa barışın önemi konusunda güçlü mesajlar veren bir abide konumundadır. Çanakkale, milletimiz için de ayrıca bir onur, gurur ve şeref abidesidir. Çanakkale’de, kutsal değerleri uğrunda var gücüyle savaşan nesiller, Çanakkale’nin geçilmeyeceğini dünyaya ilan ederken, milletimizin hürriyet, istiklâl, vatan ve bayrağına sahip çıkma kararlılığını da haykırmışlardır. Çanakkale, bu vatanın canı pahasına nasıl korunduğunun, bu ülkenin nasıl kurulduğunun en müşahhas örneklerinden birini oluşturmaktadır.

Aziz şehitlerimiz, vatan için canlarını seve seve vermişler, makamların en yücesine erişmişlerdir. Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Ülkemizin bugünlere ulaşması için sayısız zorluklara göğüs gerilmiştir. Milletimizin her ferdi, şehitlerimizin bıraktığı emanetin değerinin şuuru içinde olmalı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor ruhları şad ve isimlerini hayırla yad olsun.

Sendikamız 18 Mart 2012 tarihinde kuruldu

Sendika olarak kuruluşumuzun bu özel güne denk gelmesi mücadele inancımızı perçinlemek adına ayrıca bir güç kaynağı olmuştur. Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet sevdası büyük zaferi beraberinde getirmiştir. Çanakkale savaşı en ağır şartlarda dahi asla yenilgiyi kabul etmeyeceğimizin, bağımsızlık dışında başka alternatiflerin olmadığının dünyaya açık ilanıdır.

Örnek aldığımız bağımsızlık mücadelesi bizleri diğer tüm bağımlı ve yarı bağımlı sendikalardan başka yere taşımıştır.  Eğitim ve Bilim Çalışanları Eşit Haklar Sendikası olarak her çalışmamızı cesaretle, azimle sürdürmeye kararlıyız.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sendikamızın kuruluş yıldönümü kutlu olsun.

EŞİT HAKLAR SENDİKASI GENEL MERKEZİ