29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün en büyük eserim diye ifade ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yılını kutluyor olmanın büyük coşkusunu ve onurunu yaşıyoruz.

Kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle dönemin türlü imkânsızlıklara rağmen inançla, inatla verilen zorlu mücadelelerin ardından tanıştığımız Cumhuriyet ve onun değerleri; bizleri özgürlükler ile, adalet ile, demokrasi ile bütünleştiren bir köprü, çağdaş dünyaya açılan büyük bir kapı olmuştur.

95 yıldan buyana Cumhuriyetin sunduğu çağdaş ilkelerle yönetilen ülkemizde kazanımlarımızı korumak, bizi biz yapan ve sarsılmaz bağlarla bağlayan değerlerimizi korumak, kollamak, yaşatmak ve onun evrensel değerlerine sahip çıkmak bizlerden sonra ki nesillere bırakabileceğimiz en büyük mirastır. Türkiye’nin güvencesi olan Cumhuriyet’in oluşturduğu özgürlük ortamını her geçen gün daha fazla koruma ve onun evrensel değerlerine daha sıkı sarılma gerekliliğinin bilinciyle, tarihimizin dönüm noktası Cumhuriyetimizin 95. yaşına ulaşmasının gururunu, kıvancını tüm eğitim çalışanları  ve Türkiye  ile paylaşıyoruz

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

EĞİTİM VE BİLİM ÇALIŞANLARI EŞİT HAKLAR SENDİKASI GENEL MERKEZİ

Kapat