Akademisyen görev yaptığı okulda çatı katına çıkarak intihar etti!

Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan Dr. Güneş Günay S. 5 katlı okul binasının en üst katından atlayarak, hayatına son verdi.

Vahim olay 04/12/2019 tarihi Çarşamba günü (bugün) saat 15.00 sıralarında, Bartın Üniversite Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre, Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbı Hizmetler ve Teknikleri Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı öğretim görevlisi Dr. Güneş Günay S., binanın 5’inci katından kendisi aşağıya bıraktı. Öğrencilerin çığlıklarını duyan üniversitenin güvenlik görevlileri, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Güneş Günay S.’nin öldüğünü tespit etti.

Olayın ardından kampüste derslere ara verildi.Güneş Günay S.’nin cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı. Akademik yaşamında birçok ödül alan Güneş Günay S.’nin ölümü üzüntü yarattı.

Son dönemlerde iş yerlerinde katlanarak yükselen psikolojik şiddet, baskı ve yıldırmalar çalışanları intihar gibi dönüşü olmayan yola sevk ediyor.

Yakın zamanda, Van Başkale’de görevli kadın öğretmen Fatma K., Konya’da görevli Nazire D., Karabük Yenice İlçesinde görev yapan kadın öğretmen Arzu Y., Bursa’nın İnegöl İlçesinde görevli kadın öğretmen Gülistan D.,  İstanbul Güngören İlçesinde görevli kadın öğretmen Gül Hicran B., Antalya’nın Bodrum İlçesinde görevli kadın öğretmen Gizem Çam K., Adıyaman Besni İlçesinde görevli öğretmen Erol A., Eskişehir’de görevli kadın öğretmen Nilüfer D.,  Muş Bulanık İlçesinde görevli kadın öğretmen E.T., Denizli Merkezefendi İlçesinde görevli kadın öğretmen Merve İ., Çorum Osmancık İlçesinde görevli kadın öğretmen Gonca G., Iğdır’da görev yapan Nail Y., Kocaeli ASP İl Müdürlüğünde görevli kadın öğretmen Serap Y. baskılar sonucu intihar ettiler. Yine Gaziantep’te görev yapan kadın öğretmen Saadet H.,’nin sosyal medyada yayılmadığı mesajda “Ben yapamadım mobbingden. (…) Her gün ‘pamuk ipliğine bağlısınız’ sözünden bıktım usandım” diyerek iş yerinde uğradığı mobbing gerçeğini canıyla ödeyerek Türkiye gündemine sokmuştu.

Yukarıda verdiğimiz örnekler sadece bir kaçı. İdareciler veya iş arkadaşları tarafından iş yerlerinde sıkça rastladığımız çalışanın istifaya zorlanması, kötü muamele ve hakaret, sözlü ya da cinsel taciz, ayrımcılık, tehdit, görev yeri değiştirme gibi bir çok baskı sonucu çalışanlar psikolojik bunalım sonucu istemedikleri durumla karşı karşıya geliyor.

En son, Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan Dr. Güneş Günay S.nin intihar olayı içimizi bir kez daha acıtmış “Yine bir MOBBİNG olayı mı?” sorusunu akla getirmiştir.

Eşit Haklar Sendikası olarak, yetkilileri derhal olayı aydınlatmaya, intiharın psikolojik ve sosyolojik yönünün araştırılması ve duruma sebebiyet verenlerin mutlaka  idari ve adli olarak cezalandırılmalarını istiyoruz.

Kapat

Başlık