Milli Eğitim Bakanlığı Programcılarına Haksızlık Yapıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı programcı kadrosunda görev yapan eğitim çalışanlarını bir alt derecede çalıştırarak 657 sayılı kanuna aykırı hareket ediyor. Devlet Memurları Kanunu’nun 45. maddesinde; “Hiç bir memur sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz.” yazıyor. Bakanlık taşra teşkilatında çalışan programcıları kendi kadrosunda çalıştırmayarak büyük hukuksuzluğa imza atıyor.

İlk defa 2015 yılında açılan bu kadrolara farklı dönemlerde atamalar yaparak ihtiyacı oranında kadro istihdamı sağlayan bakanlık,  merkez teşkilatında bu kadroya yönelik görev tanımını kısa süre içerisinde yapmışken, taşra teşkilatında bu kadroların hangi görevi yapacaklarına ilişkin henüz ne bir yönerge ne de bir yönetmelik çıkartmış  değil. Sınavla beli şartları yerine getirerek bu kadroyu hak eden eğitim çalışanları tıpkı Genel İdare Sınıfında görev yapan memurlar gibi kadrosu ile hiç ilgisi bulunmayan günlük yazılar yazmakta, onlar gibi diğer sorumlulukları almaktalar.

Konu hakkında üyelerimizden gelen şikayetleri bakanlığa yazarak, bu haksızlığı son bulmasını görev tanımlarının MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Çalışma Yönergesi ile MEB  Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevlerine İlişkin Yönerge kapsamın değerlendirilerek taşra teşkilatında görev yapan programcılara yönelik görev tanımlarının bir an önce çıkarılmasını talep ettik.

Bakanlığa Gönderilen Yazı İçin Tıklayın

EĞİTİM VE BİLİM ÇALIŞANLARI SENDİKASI GENEL MERKEZİ