Bir fırsat daha kaçtı!

Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı toplantı salonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplanan danışma kurulu toplantısına, memur konfederasyonları ve kamu işveren kurulu üyeleri katıldı.
2012 yılında gerçekleştirilen I. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, toplu sözleşme kapsamı dışında sayılan genel ve hizmet kollarına özgü 161 konu üzerindeki çalışmalara, oluşturulacak komisyonca devam edilmesine karar verilmişti. Ancak bugüne kadar olumlu bir gelişme sağlanmazken; 1 Ağustos- 7 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen toplu sözleşme pazarlığında alınan tarihi hezimetle memuru sıkıntılı günlere mahkum eden zihniyet yine sanki çok önemli işler başarmış gibi “şov” yapma derdine düştü. 2.6 milyon memurun kuruldan beklentileri yine boşa çıktı. Kişisel çıkarları için yüz binlerce memuru açlığa mahkum edecek düşüncede olanlar maalesef bugün adımıza karar veriyorlar. Onlarca sıkıntımız olmasına rağmen, yetkili Memur-sen yine öğretmenlere yönelik çalışmaları kurula aktardı. Kamu-sen ve KESK ise yetkili konfederasyon gibi belli sınıflara ağırlık verme seçeneğini tercih ettiler.
Yine 2012 yılda kurulla mutabık kalınan; 2005 yılından sonra memur olanlara bir derece verilmesi, memura disiplin affı ve yardımcı hizmetler sınıfında görev yapanların bir defaya mahsus sınavsız genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi ve onlara ek gösterge verilmesi gibi hayata geçmeyen önemli konular askıda kaldı.
4/C Sözleşmeli çalışana kadro verilmemesi, konuyu üye avcılığına çeviren bu konfederasyonlar kadro verilmesi konusunda yine ısrardan kaçarak gelecek dönemde yine bu sorunlar üzerinde rant sağlama düşüncesindedirler.
Böylesi önemli bir toplantıda yakalanan fırsat yine heba edildi. Yapılan toplantı deyim yerindeyse hüsranla sonuçlandı.