Küresel salgın etkisi altında geçen bir yılın ardından hastalık (Covid-19) sebebiyle birçok kişi en sevdiklerine veda etmek zorunda kalarak hastalığın yıkıcı etkisi altında kaldı. Sevdiklerinden koparılanlara buradan sabırlar diliyorum. Küresel salgın sadece sevdiklerimizi bizden koparmakla kalmadı çalışma hayatımızdan tutun sosyal hayatımıza,  davranışlarımızdan ve alışkanlıklarımıza kadar çok şeyi değiştirdi.

2020 yılı artık geride kaldı, iyi bir yaşam için yeni yıl hepimizin ortak umudu olsun. Yeniden eski sağlığımıza kavuşmak, herkesin birbiriyle kucaklaştığı… özlemle sarıldığı… tokalaştığı… maskesiz rahat bir nefes alarak temas endişesi duymadığı hastalıksız sağlıklı ve huzurlu bir yıl diliyorum.

Yeni yıl kamu sendikaları için de önemli bir yıl olacaktır. Zira önümüzdeki Ağustos ayında 6. Toplu İş Sözleşmesi (TİS) olacak. Kamu çalışanları olarak umudumuzu koruyarak gündemdeki sorunlarımızı masaya taşımamız gerekiyor. Bu işi sadece yetkili sendikaların vicdanına ve de keyfine bırakmamalıyız, biliyoruz ki geride bıraktığımız 5 (Beş) TİS memurlar için hayal kırıklığından öte bir şey getirmedi. Artık memurların da yeni dönemde yoksulluklarına sebep olan sendikaları bırakmaları gerekiyor. Kişisel çıkar düşüncesinde olanlar şunu iyi bilsinler ki doğru sendikacılık hem hak kazandırır, hem itibar kazandırır. Bireysel düşünmenin zarardan başka bir şey getirmediğini kendilerine verilen düşük maaş ve yetersiz sosyal haklarından anlamaları gerekiyor.

Hastalıkların, depremlerin, savaşların olmadığı sağlık, mutluluk, barış dolu bir yıl diliyorum tüm insanlığa.

Hep umutla, hep mutluluk içinde yeni bir yıla adım atalım. Israrla, iyilik ve güzelliklerden bahsedelim. Şüphe yerine güvenmeyi, ötelemek yerine sahip çıkmayı bilelim.

Mutlu yıllar, mutlu yarınlar…

Ahmet YILDIZ

Genel Başkan

One thought on “Birlikte umut dolu bir yıla adım atalım. Herkese mutlu yıllar, mutlu yarınlar diliyorum.