Çalışma ve Dinlenme Odaları konulu yazımız basın manşetlerinde!

Bilindiği üzere 28.05.2018 tarihinde “Okul ve Kurumlarda Dinlenme Odaları” konulu yazı Genel Başkanlığımızca  Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmiş, Bakanlıktan “öğretmen hariç diğer eğitim çalışanlarının dinlenme hakkı bulunmasına rağmen, dinlenme odalarının çalışanların görev
yaptıkları çoğu okul ve kurumda bulunmadığı, çalışanların mesai saatleri içinde merdiven boşluğunda zaman geçirdikleri ya da sağlık koşullarına elverişli olmayan merdiven altı gibi havasız ve karanlık; temizlik malzemesi benzeri kimyevi maddelerin de bir arada bulunduğu
depo gibi yerlerde kaldıkları bilinmektedir. Özellikle Hizmetli eğitim çalışanları sorunu sıkça dillendirmekte, kötü çalışma koşulları altında çalıştıkları ziyaretlerimizle de ayrıca görülmektedir. Çalışanların sağlık, moral ve motivasyonlarına olumsuz yansıyan bu sorun yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan çalışanların önemli sorunu haline gelmiştir” yazılmış “Öğretmen hariç diğer eğitim çalışanlarının çalışma koşulları elverişli hale gelebilmesi için  onu hakkında Bakanlığınızca 81 İl Valiliğine yazı gönderilmesi” istenmiştir.

Konu üzerine bakanlık yazımızı dikkate alarak 18 İl Valiliğine, “Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler dışında kalan personelin çalışma ve dinlenme şartlarının iyileştirilmesi hususundaki Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikasının ilgi (ç) yazısı incelenmiştir.”  … “Bu Kapsamda, Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler dışında kalan personel için uygun mekanlarda çalışma ve dinlenmelerine imkan verecek şekilde hizmet odalarının tahsis edilmesi hususunda, Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”  emir yazısı gönderilmiş ayrıca bakanlık sendikamızı bilgilendirmiştir.

Yıllardır sorun olan dinlenme odaları sorun olmaktan çıkmak için önemli bir aşamaya geldi. Konunun önemi kamu haber sitelerinde de yer almaya başladı. Haber önce  kamudanhaber.net sitesinde, sonrasında memurlar.net ve kamuajans anasayfasında yayımlandı.

EĞİTİM VE BİLİM ÇALIŞANLARI SENDİKASI GENEL MERKEZİ

Kapat