Muhammed Üre- Cesareti Olmayanın Esareti Olur

Atalarımızın çok güzel bir sözü vardır. ‘Cesaretin Bittiği Yerde Esaret Başlar” diye. Bu söz insana büyük bir mesaj veriyor. Cesaretiniz yok sa; toplum olarak devlet olarak ülke olarak ya da birey olarak o zaman esaret altına girmeye sömürülmeye mecbursunuz diyor.

Evet değerli eğitim çalışanı arkadaşlarım, ilk paragrafta belirttiğim konuyu neden anlattım biraz açalım.

Son zamanlarda eğitim çalışanları arasında idareciden korkma, siyasetçilerden çekinme gibi bir hastalık mevcut. Sendikamız adına üye çalışmalarına gittiğimiz yerlerde sıkça karşılaştığımız bu hastalık maalesef çok ilerledi. Arkadaşlarımızı sendikamıza davet ediyoruz; Müdürüme bir sorayım diyor, sanki babasından izin alıyor. Başka bir arkadaşımız; Ya önümüzde görevde yükselme sınavları var, onun için ben eğitim bir sen den ayrılmam, onlar bana sınavda yardım edecekler diyor.  Ya hu kardeşim; Merkezi sınav sistemiyle yapılan sınavda nasıl bir sendika kişilere yardım edebilir. Hadi ettiler diyelim..olmaz ya.. peki o zaman bu, diğer eğitim çalışanlarına haksızlık değil mi?  bu resmen hırsızlık değil mi? Başkasının hakkını gasp etmek haram değil mi?

Yine bir arkadaşımız diyor ki;  Ya bu ilçe de AKP-MHP arasında çekişme var onun için ben sendikamdan ayrılırsam ilçe başkanı bana kızar. Ya kardeşim sendikayla siyasi partinin ne alakası var, Siyaset yapacaksan memurluk ta ne işin var.

Değerli eğitim çalışanları aslında bunlar birer mazeret. Birilerinden korkarak, çekinerek aslında cesaretimizi yitirmiş ve birilerinin esareti altına girmişiz demektir. Artık birilerine bu benim hayatım, kimsenin müdahale etme hakkı yoktur, diyebilme cesaretini göstermeliyiz.

Cesaretsiz bir hayat, her gün esaret altında inlemektir. Cesareti olmayanlar esareti altında oldukları kişilere ömür boyu hizmet ederler.

Eğitim çalışanlarının esaret altında değil, cesaretli olarak yaşadıklarını görmek dileğiyle; sağlıcakla kalın.

One thought on “Muhammed Üre- Cesareti Olmayanın Esareti Olur

1. NE KADAR İSABETLİ BİR TESPİT SAYIN BAŞKANIM.
    TABİ OLMANIN SINIRLARI BİLİNMEZSE KÖRÜ KÖRÜNE İTAAT BAŞLAR.TEHLİKEDE BURADADIR İŞTE. ÇALIŞANIN BULUNDUĞU POZİSYONU AST VE ÜSTLERİNE MEVZUAT ÇERÇEVESİNDE BAĞLI OLDUĞUNU UNUTARAK SINIRSIZ TESLİMİYETİ, YAPTIĞI GÖREVİNİ BİLİNÇSİZ OLARAK SADECE EMRE İTAAT EDEREK YAPMASIDIR. GÖREVİN İFASI MEVZUAT ÇERÇEVESİNDE OLMALI, AST VE ÜST İLİŞKİLERİ MEVZUAT ÇERÇEVESİNDE KALMALI, KİŞİSEL İLİŞKİLER GÖREVİN EHEMMİYETİNE HALEL GETİRMEMELİDİR.ZİRA, ZAMAN SONRA İÇİNDEN ÇIKILMAZ HAL ALACAKTIR. YAZILI VE SÖZLÜ EMİRLER KANUN DIŞINA ÇIKTIĞI ZAMAN VE DE SORUN ÇIKTIĞINDA ÇALIŞANI KORUYACAK KİMSE KALMAZ. YALNIZLIK İŞTE BURADADIR. ÇARESİZLİK BURADADIR. TÜM EĞİTİM ÇALIŞANI KARDEŞLERİMİZİ YAPMIŞ OLDUKLARI GÖREVLERİNDE MEVZUATA HAKİM OLARAK YAPMALARINI, DİK DURMALARINI, YASAL HAKLARININ BİLİNCİNDE OLARAK PSİKOLOJİK BASKILARA MARUZ KALMAMALARINI TEMENNİ EDİYORUM.