‘İnsan Onuruna Saldırı Olarak Mobbing’ konferansı düzenlendi!

Son zamanlarda sıkça gündeme gelen Mobbing hakkında  Kocaeli Sivil Toplum Merkezinde “ İnsan Onuruna Saldırı Olarak Mobbing” konulu konferans düzenlendi.

Mobbing ile ilgili  konferans kamu sendikacılığında aynı zamanda ilk olma özelliğini de  taşımış oldu. Konferansa, Türkiye’de ilk Mobbing çalışmasını yapan Mobbing hakkında “İşyerinde Duygusal Saldırı ve Şiddet Mobbing” kitabı yazarı, İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Dr. Şaban Çobanoğlu, Sendikamız Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Genel Sekreteri Nisan Müge Günay, Genel Sosyal İşleri Başkanı Reyhan Gülmez ve Genel Teşkilatlandırma Başkanı Çetin Öge ile üyelerimiz ve kamu çalışanları katıldı.

Açış konuşmasını yapan Genel Başkan Ahmet Yıldız konunun önemine vurgu yaparken, Mobbing’in çalışma hayatımızdaki yerini anlattı. Konuşmasında, kamuda bakanlıklar veya sınıflararası uygulanan eşitsizliğin çalışanlara getirdiği olumsuz sonuçlar, fırsat eşitsizliği ve imkanlardan yararlanma dengesizliğinden bahsetti. Eşit haklar için mücadele ettiklerini belirten Başkan Ahmet Yıldız, Türkiye’de kamu çalışanlarına yönelik ilk defa bir Mobbing konferansı düzenlendiğini söyledi. Mobbing hakkında kısa film gösterisi sonrası konuşmacı konuk sahneye davet edildi.

Mobbing konusunda Türkiye’de en önemli isim olan, Türkiye’de Mobbing konusunda farkındalık oluşturan yazar, akademisyen Dr. Şaban Çobanoğlu Mobbing nedir, tarihçesi, nasıl anlaşılır, türleri, aşamaları, etkileri, önlemleri, hukuki bilgileri ve hayatında edindiği tecrübeleri katılımcılara aktardı. Karşılıklı soru cevapla birlikte konferans yaklaşık üç saat sürdü.

Konferans sonrası Türkiye’de Mobbing’le ilgili ilk çalışmayı yapan, konu hakkında farkındalık oluşturan Dr. Şaban Çobanoğlu’na Eşit Haklar Sendikası adına Genel Başkan Ahmet Yıldız tarafından plaket takdimi yapılarak program sona erdi.

Not: Mobbing ile ilgili hazırlanacak rapor Milli Eğitim Bakanlığına gönderilecektir.

Eğitim ve bilim çalışanlarına duyurulur.

Kapat

Başlık