Israrımız sonuç verdi; Salon Başkanlığı görevi geliyor!

Yüksek öğrenim mezunu GİH, THS, SHS, YHS ile Avukatlık Hizmetleri Sınıfında olanlar için “Öğretmen Dışı Diğer Eğitim Çalışanlarına Görev Verilmesi” konulu yazı sendikamızca  23 Kasım 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılarak “Salon Başkanlığı” görevi talep edilmiştir.

Sendikamızca, daha önce aynı konu hakkında Bakanlığa yazı gönderilmiş Bakanlık ise olumsuz cevap vermişti. (tıklayın) Yazı sonrası salon görevlendirme ısrarlarımız devam etmiş Genel başkanımız, genel sekreterimiz ve diğer yönetim kurulu üyelerimizce gerek önceki Milli Eğitim Bakanı olan Nabi Avcı ile görüşmede olsun (tıklayın), gerek MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ile görüşmede konu dile getirilmiş yine en son İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ile de öğretmen dışı diğer eğitim çalışanlarına merkezi sistem sınavlarında salon görevi verilmesi görüşülmüştür. (tıklayın)  Geçen zaman içerisinde yapılan ısrarlı takip ve taleplerimiz sonuç vererek olumsuz olan adım, olumlu adıma dönüşmüştür. MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sendikamıza gönderilen cevabi yazıda,” Bakanlık merkez ve taşra teşkilatındaki eğitim çalışanlarının sınavlarda salon görevlisi olarak görev almaları yönünde talebin yeni Merkezi Sistem Sınav Yönergesi hazırlanması sürecinde değerlendirilmesi uygun görüşmüştür.” yazılmaktadır.

Salon görevlisi talebimizin artık Merkezi Sistem Sınav Yönergesinde yer alacağının gerek görüşmelerimizde, gerek cevap yazısında bir kazanım olarak öğretmen hariç diğer eğitim çalışanlarına tanınacağının müjdesini de haklı olarak vermek istiyoruz.

Tüm eğitim çalışanlarına duyurulur.

Bakanlığa gönderdiğimiz yazı için tıklayın

Bakanlığın sendikamıza gönderdiği cevap yazısı için tıklayın

EĞİTİM VE BİLİM ÇALIŞANLARI SENDİKASI GENEL MERKEZİ