İSTANBUL’LU EĞİTİM ÇALIŞANLARI SENDİKAMIZI SEÇTİ

İlklerin sendikası olmayı hedefleyen, kaliteli çalışmalarla gündem oluşturan Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası kısa zaman içinde 20 İl’de teşkilatlanmasını sağlayarak, koyduğu hedefe emin adımlarla yürüyor. Yıllarca kadrolarımız hakkında herhangi bir çalışma yapmayarak niyetlerini belli eden, bizleri her haktan mağdur bırakan Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfı (EÖH) kökenli sendikalar, yılların sendikaları olmalarına rağmen, kuruluşumuzu daha dokuz ay öncesinde gerçekleştirdiğimiz halde yaptığımız çalışmaları takip etmeye başladılar. Sorunlarımız hakkında bakanlıkla/bakanlıklarla yaptığımız yazışmalar olsun, görüşmeler olsun önce biz yazar, belirleriz sonra onlar yazar. Gücümüzü, meslek icabı zorunlu olarak okuduğumuz yorumladığımız, kanun, yönetmelik, yönerge, çeşitli emir ve mevzuatları değerlendirerek alıyoruz. Kadrolarımız için hak edilen onurlu ve yaşanabilir seviyeyi yakalamak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Çalışma adresimiz bir çok il de olduğu gibi bu kez İstanbul’da eğitim çalışanlarıyla bir araya geldik!
Çalışmalara genel başkanımız ve genel sekreterimiz katıldı. Onlarca eğitim çalışanıyla bir araya gelen başkanlarımız. Çalışma hayatında hak ve adaletin mutlaka tecelli etmesi gerektiğini vurguladılar. Eğitim çalışanlarının güçlü sesi olan sendikamızın çalışmaları aktarılarak sistem için de ne kadar direçli olduğumuzu yazılı belge ve katıldıkları disiplin kurullarında aldıkları başarılı sonuçları eğitim çalışanlarıyla paylaşma fırsatı oldu.  Eğitim çalışanların günlük çalışma hayatında yaşadıkları sorunları dinleyen yöneticilerimiz temel sıkıntılarımızın başında eğitim çalışanlarının atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin  olmamasından kaynaklandığı  gerçeğine vurgu yapıldı.
Eğitim çalışanlarına yapılan haksızlıkların durması için kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası her geçen gün gücüne güç katmaya katılımları gerçekleştirerek yoluna devam ediyor.

BİRÇOK ÜYELİKLER YAPILDI!
Sendikamız Yönetim Kurulu Üyelerinde Genel Başkanımız Sayın Ahmet YILDIZ ve Genel Sosyal İşler Başkanımız Sayın Hüseyin ALAN üye çalışmaları kapsamında 21/01/2013 tarihinde tekrar Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptıkları ziyarette birçok eğitim çalışanı sendikamıza geçiş yaptılar.
Kendilerine sendikamıza üye olduklarından dolayı onurlu mücadelemize hoşgeldiniz diyoruz.
İşte üyelerimizle birlikte çekilen fotoğraflar.

TUZLA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ