Kocaeli-İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değişikliğinin İptali İçin İdare Mahkemesine Başvurduk

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2020 yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değişikliği başvurusunda yönetmeliğin çıktığı ilk yılların aksine ve Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 30.04.2020 tarih ve E.6703910 sayılı İl Valiliklerine göndermiş olduğu İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değişikliği yazısına aykırı hareket ederek münhal kadroları duyuruya çıkarmadan yer değişikliği çalışmalarını yaparak sonuçlanmasını istiyor.

Bilindiği üzere, sendikamızın üstün gayretleriyle 12 Ekim 2013 tarihinde çıkarılan 2014 yılında öğretmen unvanı dışında kalan diğer tüm eğitim çalışanlarının ilk defa amirden bağımsız şekilde özgürce sistem üzerinde başvuru yaparak il içi ve il dışı yer değişikliğini de içeren MEB Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik çıkarılmış, yönetmelik hükümleri çerçevesinde atama ve yer değişikliği işlemleri buna göre yapılması istenmiştir.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, yukarıda belirtilen yönetmelik ve bakanlığı yazısı dikkate alınmadan yer değişikliği işlemi yapılmak istenmektedir. Daha önce yine aynı yöntemle başvurular alınmış olup, sendikamızca Kocaeli Valiliğine yazı yazılmış, cevabi yazıda, ”  İl içi isteğe bağlı ayrılan kadroların tamamı kullanılacak olup, hiç kimsenin her hangi bir mağduriyet yaşamaması sağlanacaktır. İlgi yazımız ile duyuruya açılan il içi yer değişikliği atamaları ilgili mevzuat doğrultusunda kamu yararı ile başvuruda bulunan personelin mağdur olmayacak şekilde atamaları gözetilmiştir. denilmiş ancak il içi isteğe bağlı yer değişikliği başvurusu yapanların çoğu mağdur olmuştur, cevap yazısı için tıklayın).

Hukuksuzluk sadece yer değişikliği ile sınırlı kalmayıp görevde yükselme sonrası tercih doğrultusunda atamayı hak kazananların kararnamelerinde de aykırı işlem yapılarak bakanlık kararnameleri dikkkate alınmamış, müdürlük kendisi çıkardığı kararnameler doğrultusunda yeniden atama yapmıştır, konu hakkındaki “Kocaeli’ndeki Atama Kararnameleri Neden Farklı? konulu yazımız için tıklayın).

Süregelen mevzuat ve teamüllere aykırı çalışmayı alışkanlık haline getiren müdürlüğün son çalışması olan 07.05.2020 tarihli ve 6803403 sayılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değişikliği konulu yazı için önce “YÜRÜTMEYİ DURDURMA TALEPLİ” bununla birlikte idari işlemin iptali için Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’ne başvurulmuştur.

Her konuda, “Eşitsizliği Bitirmeyi Amaçlar” sloganıyla üyesinin yanında olan, birçok kazanımı eğitim çalışanlarına kazandıran Eğitim ve Bilim Çalışanları Eşit Haklar Sendikası, farklı sendikacılık anlayışıyla çalışanların umudu ve gözbebeği olmaya devam edecektir.