Logomuz ve Anlamı

Renklerin sayısı ve anlamı:

Sendikamızın logosu siyah, mavi, mor ve kırmızı olmak üzere dört renkten oluşmaktadır.

Siyah: Resmiyet ve korumacılığı temsil eder.

Mavi: Güven, sorumluluk, dürüstlük ve sadakati temsil eder.

Mor: Kadın mücadelesi, hayal gücü ve maneviyatı temsil eder.

Kırmızı: Gücü ve hayatta kalmayı temsil eder.

Logonun şekli ve anlamı:

Logomuz yuvarlak çizimli tasarlanmıştır. Dışarıdan içeriye doğru karşılamada öncelik maviye yani güvene verilmiştir. Sendikamızın ismi “Eğitim ve Bilim Çalışanları Eşit Haklar Sendikası” siyah renkte yazılarak resmiyeti belirtiyor. İç çizim mor renkte yapılırken sendikanın hayal gücünü temsil ediyor. Logonun ortasında insan figürü bulunmakta; beden yapısı iki yeni ayın biraya gelmesi değişimi ve yeniliği simgelerken, baş olarak bulunan dolunay ise bütünlüğü simgelemektedir. Beden başlangıç ve bitiş çizgilerin keskinliği hareket ve etkililiği vurguluyor. İnsan figürünün elinde bulunan teraziler ise eşitliği ve adaleti temsil ediyor. Logomuzun merkezi mor renk ağırlıklıdır, renk psikoloji uzmanı Harald Braem’e göre Mor; “erkeksi kırmızı ile kadınsı mavinin karışımı, kadın hareketleri açısından aynı zamanda hakların eşitliğini simgelemektedir. Bu yüzden tüm dünyada kadınlar; hakların eşitliğini savunmak, kendilerine uygulanan fiziksel ve psikolojik şiddete dur demek ve seslerini tüm dünya milletine duyurmak için eylemlerinde ”mor” rengi kullanılırlar.”  Terazi kefeleri kitap şekli olarak tasarlanmış olup, şekil bakımında okuma ve eğitimi anımsatmaktadır. Terazi gözlerindeki her iki kitap ikişer kırmızı çizgiden oluşurken matematiksel sembol olan üst üste iki çizgi “eşit” anlamına geliyor. Çizgilerin kırmızı olarak renklendirilmesinin amacı eşitliğin kırmızı çizgimiz olduğunu anlamlandırıyor.

Logolarımız;