Milli Eğitim Bakanlığı serbest kıyafet uygulamasına geçti

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından merkez ve taşra teşkilatlarında görev personellerin serbest kıyafet uygulamasına geçmesine ilişkin “Koronavirüse Karşı Alınacak Tedbirler” konulu yazı gönderdi.

Yazıda, “Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde, ülkemizde etkisini göstermekte olan koronavirüsün (Covid-19) neden olduğu solunum yolu hastalıklarından koruma ve kontrol önlemlerinin alınması için gerekli çalışmalar hassasiyetle yürütülmektedir.

Covid-19 kaynaklı salgını önlemenin en iyi yolunun virüse maruz kalmaktan kaçınmak olduğu bilinmektedir. Özellikle, virüsün iş yeri ortamına ulaşmaması için koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür.

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde iş yerinde çalışanların, koronavirüsün etkilerinden korunması, toplumda virüsün yayılımının engellenmesi için serbest ve sade, yapılan iş ve temsile uygun, günlük değişen veya günlük virüsün etkilerinden arındırılmış kıyafetler giyinmeleri, hijyen şartlarının sürekliliğinin sağlanması bakımından önemli görülmektedir.” uygulaması istenmiştir.

Eğitim çalışanlarına duyurulur.

Milli Eğitim Bakanlığınca merkez ve taşra teşkilatlarına gönderilen gönderilen yazı için tıklayın