Enflasyon beklentinin altında! Memurun alacağı enflasyon farkı %6,70 oldu!

2018 ikinci altı ayı enflasyonuyla birlikte, memurun 2019 yılı Ocak ayında alacağı %4’lük toplu sözleşme zammına ek, enflasyon zammı miktarı netleşti. 2018 yılının ikinci yarısında enflasyon beklentinin altında gerçekleşerek %10,20 oldu.

Son dönemlerde yetkili sendika olan Eğitim Bir Sen Sendikasının bağlı olduğu Memur Sen Konfederasyonun pazarlık masasında verdiği ödünler çalışanları hak mağduriyetine sürüklemeye devam ediyor. Yanlış kendini şimdide enflasyon farkında göstermeye başladı. Şöyle ki, 2018 ikinci döneminde yaşanan enflasyon farkı 2018 birinci döneminde enflasyon farkı hariç verilen toplu sözleşme zammından  düşülerek yıllık maaşlara yansımaktadır.

Buna göre,

2018 yılının ikinci yarısında, toplu sözleşme hükmü gereğince, yüzde 3,5’lik zam alındığı için, memurların 2019 yılı Ocak ayında alacakları yüzde 4’lük toplu sözleşme zammına ilave olarak alabilecekleri enflasyon zammı oranı, yüzde 6,70 olarak gerçekleşti.

Kapat

Başlık