Milli Eğitim Bakanlığında Ayrımcılık Devam Ediyor!

Bakanlıklar arası ve kendi bakanlığı içinde sınıflar arası ayrımcılığa tabi tutulan öğretmenler hariç diğer eğitim çalışanlarının bahtı karalığı devam ediyor. Bir çok temel hakkından yoksun eğitim çalışanı hem diğer bakanlıklarla kıyasla hem de kendi bakanlığı olan Milli Eğitim Bakanlığından gördüğü ayrı muamele ve sınıflar arası ayrımcı politikayla çalışanlar tabiri caizse “üvey evlat” olarak çalışma hayatlarını sürdürüyor..

Ayrımcılık bu kez 4/B liler arasında gerçekleşti.

Aynı sınıf türüne sahip ancak kendi arasında farklılık gösteren 4/B Sözleşmelilerin her halükarda bulundukları iki pozisyonları da yadsınamaz. Devlet memuru olan tüm personellerin 4/A pozisyonunda olması temel görüşümüzdür, ancak; aynı statüye faklı muameleyi de kabul etmiyoruz. Eşit muamele büyük devletlerin geleneklerindendir. Bir kısmına ayrıcalık diğer kısmını görmemezlik vicdanı yaralar, çalışma barışını zedeler. Yaklaşık 20 bin öğretmen kadroya geçiyor/geçiriliyor iken öğretmen hariç sayıları birkaç bini bulan diğer sözleşmeli eğitim çalışanlarına kadro hakkı verilmiyor. Bu haksızlığa yol açan Bakanlığı kınıyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığını hak dağılımında eşitliğe davet ediyor hem mali hem sosyal haklardan yoksun adeta kölelik durumu yaşayan 4/B’li öğretmen hariç diğer sözleşmelilerin de kadroya geçmelerini Eşit Haklar Sendikası olarak talep ediyoruz.

Kadroya geçişler hakkında Bakanlığın kurumlara gönderdiği yazı.(tıklayın)

Kapat

Başlık