Saymanlık ve Diğer Unvanlar İçin Unvan Değişikliği Sınavı Talep Ettik!

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün görevlerini düzenleyen 318’inci maddesinin 1’inci fıkrasının (d) bendinde; “Döner sermaye işletmesi kurmak ve Bakanlığa bağlı döner sermaye işletmeleri ile ilgili işleri yürütmek” görevi Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü uhdesine verilmiştir. 3423 sayılı “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Mesleki ve Teknik Öğretim Okulları Döner Sermayesi Hakkında Kanun”a göre Bakanlığa bağlı mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarının bünyesinde döner sermaye işletmesi (DÖSE) kurulmaktadır.

Döner sermaye işletmelerinin açılış işlemlerinin mali yılbaşı (02 Ocak) itibariyle, kapanış işlemlerinin ise mali yılsonu (31 Aralık) itibariyle yapılması Bakanlık onayıyla hüküm altına alınmıştır. Bakanlığın 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nde yer alan mesleki ve teknik eğitim hedeflerinde ise mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının döner sermaye gelirlerinden alınan %15’lik hazine kesintisinin %1’e düşürülmesi, döner sermaye kapsamında gerçekleştirilen üretim hizmetlerinin miktar ve çeşitliliğinin artırılması, öğrencilerin işbaşı eğitimleri ve öğretmenlerin gerçek üretim ortamlarında mesleki gelişimlerinin sürekli desteklenmesi; buluş, patent ve marka üreten okulların öğrenci, öğretmen ve yöneticilerinin döner sermaye kaynaklı gelirlerden pay almasının sağlanması hedeflenmiştir.

Mesleki ve Teknik Öğretim Okulları Döner Sermayesi Hakkında Kanun”a göre Bakanlığa bağlı mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarının bünyesinde döner sermaye işletmesi (DÖSE) açılması ile birlikte sayman kadrolarına ihtiyaç duyulacaktır.

Eşit Haklar Sendikası olarak Sayman ve diğer unvanları da kapsayacak şekilde Unvan Değişikliği Sınavı talep ettik.

Duyurulur.

Bakanlığa gönderilen yazı için (tıklayın)

Döner sermaye işletmesi açılması ile ilgili üst yazı (tıklayın)

Döner sermaye işletmesi açılması ile ilgili onay (tıklayın)

8 yorum yapıldı “Saymanlık ve Diğer Unvanlar İçin Unvan Değişikliği Sınavı Talep Ettik!

1. 2020 yılı veya sonraki yıllarda saymanlık Sınavı açılacak mı? Her hangi bir bilgi var mı? Bu konuda bizleri bilgilendirmenizi bekliyoruz.

Bu konuyu sendikanızın da içinde bulunduğu 21 sendika ‘Platform’ unda değerlendirmenizi istiyoruz.
    Sınavsız olarak torpille yapılan sayman atamalarına sendikalarımız sessiz kalıyor.
    Bu kadroya atanmak isteyen onca memura fırsat eşitliği tanınmıyor. Çalışmalarınızda başarılar.

1. Konu ile ilgili toplantıda sorunun gündeme gelmesi için not edilmiştir. Teşekkürler.

2. 27.12.2019 Tarihi İtibari İle “MEB DÖSE İşletmeleri Açma Kapatma İşlemleri” konulu yazı yayınlandı.

fakat yeni kurulan bu saymanlıkların işlemleri mevcut saymanlar ile yürütülecektir, diyor. Artık MEB’in tüm boş olan ve mevcut saymanlar eliyle yürütülen tüm saymanlıklar için adil bir GYS sınavı açmasının zamanı geldi geçiyor.

3. Sayın Sendika Yöneticileri; Geçmişte dönemlerde şeflikten saymanlığa yapılan atamaların iptali ile ilgili dava açılmış deniliyor. Ne derece doğru bilginiz var mı? İyi çalışmalar.

1. Sayın şef, konu hakkında sendikamıza gelen ancak teyide muhtaç bilgi bulunmaktadır.

4. Sayın Yetkili Kardeşlerim. Sesimize kulak veren bir tek siz oldunuz . Yürekten kutluyo teşekkür ediyorum. Ben size üye olmadığım halde her yazdığımda anında dönüş yapıyorsunuz. Üyesi olduğum sendika ise MEB’de saymanlık için sınav açılsın dediğimizde sanki atamaya yetkili kişiler kendileri imiş gibi kırk bahane uydurup bu isteklerimize kulak vermiyor, bir haber yapın diyoruz. O da yok. Sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sizi takip etmeye devam ediyorum. Bu işin peşini bırakmayın lütfen. Sayman atamalarında atama yetkilileri tarafından büyük haksızlıklar yaptı gizli torpiller yapıldı. Bunların hukuki sürecini de başlatmanızı diliyor saygılar sunuyorum.

Kapat

Başlık