Sayman kadrolarına yönelik Unvan Değişikliği Sınavı istedik!

Eşit Haklar Sendikası olarak sayman kadroları için bir kez daha sınav talebinde bulunduk!

Sayman kadrolarına yönelik son görevde yükselme sınavı 2007 yılında gerçekleştirilmiş, aradan on üç yıl gibi uzun bir zaman geçmesine rağmen sayman kadrolarına yönelik bir türlü görevde yükselme sınavı yapılmamıştır. Ancak, zaman içinde oluşan ihtiyaçların sınavsız (torpil) şekilde gerçekleştirilmesi birçok eğitim çalışanını üzmüş, hakkaniyet yönünde vicdanları yaralamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı birçok kadroya bu tür sınavsız atamalar yaparak yapısal büyüklüğüne ve temsil ettiği “eğitim” özelliğine gölge düşürmektedir.

Eğitimde tümleyici olan eğitim çalışanları artık sınavsız her hangi bir atama istemiyor.

Bu ihtiyaçla, bir kez daha sayman kadrolarına yönelik sınav yapılması ile ilgili 06.07.2020 tarihli yazımız Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne gönderilmiştir.

Eğitim çalışanlarına duyurulur.

Resmi tıklayın

Sayman kadrolarına yönelik Unvan Değişikliği Sınavı istedik!” için 5 Yorum

1. Bakalım “Milli Eğitim ” Bakanlığı bu haksızlığa, hukuksuz adil olmayan uygulamaya hangi tarihte son verecek ve de fırsatçılıkla, torpille yaptırılan oldu bitti atamalara adalet, hukuk; dur bakalım diyerek hakkı yerine getirecek mi? Göz göre göre haksız hukuksuz adil olmayan usullerle bu atamalar yapılıyor. Kimseden tık çıkmıyor. Ne garip değil mi?

1. Evet bu tür taleplere artık inanmıyorum. Çünkü Bakanlık hala bildiğini okuyor haksızlıklara göz yumuyor, torpille sayman atamalarına göz yumuyor, daha iki ay öncesi sınavsız olarak ve de sessiz sedasız güçlü torpili olan kişi kadrolu olarak sayman olarak atandı. Bu haksızlıkları sağır sultan bile duydu artık. Bu durumu Cimer yoluyla yada direkt telefonla Cumhurbaşkanımıza iletmek lazım. Muhalefet partilerine iletmek lazım. Bunu da yapacak olan sendikadır. Tek başına bir kişi bunun üstesinden gelemez. Dönen dolapları bildirmek lazım. Belki bu gidişata ses yükseltilirse Milli Öğretmen Bakanlığı bu haksızlığa dur der. Bu torpilli atama haberlerini duydukça kendimi değersiz bir hiç olarak görüyorum. Sonuç:Artık bu sınavla atama talebi sevdalarından vazgeçilsin boşuna umut dağıtılmasın.

1. Sayın yorumcu, bakanlık çalışmalarının en alt düzeye çekmiş durumda. Faal çok az işle ilgilenir hale geldi. Faal ilgilendiği işler arasında eğitim çalışanlarının hak ve menfaatleri yok gibi gözüküyor. Daha önceleri yazdığımız yazılara anında cevap yazılırdı buna yönelik adım attıklarını da zaman içinde görüyorduk. Bakanlığın stabil politika izlemesi bizleri de endişeye sevk etmiyor değil.

2. Evet bizlerin talepleri doğrultusunda sendikalarımız ilgili mercilerle iletişime geçiyor, geçiyor da sonuç alınıyor mu? Bakanlığımızda halâ sınavsız, ilansız, duyurusuz oldu bitti sayman atamaları devam ediyor. Sorum şu; gerçekten Bakanlık sayman atamalarını sınav açma yoluyla gerçekleştirmek istiyor mu? Yoksa bunca çabalar boşuna mı ? Sendikaların bu talep yazılarına veya başvurularına bir cevap veriyordur yetkililer mutlaka. Olumlu olumsuz bu cevaplar konusunda bir paylaşım bekliyoruz. Artık torpille yapılan sayman atama işlemleri sonlandırılsın istiyoruz. Teşekkürler.

3. Bu yazınız için, ilginiz için teşekkür ediyorum. Bizim siz memur hizmetli sendikalarımızdan başka tutunacak dalımız yok. Ben MEB Öğretmen sendikası haricinde bir memur sendikasına üyeyim. (Reklam olur diye adını yazmadım. ) Yoksa sizinle de çalışmak isterim. Ama olsun sendika olarak hepimizin hedefimiz herkesin hakkını hukukunu korumak. Biz memur sendikalarımızın daha önce kararlaştırdığı ortak platformla hareket etmek kararınızı takdir ediyoruz. Birlikte hareket etmez isek bize kimse kulak vermez. Saygılarımla.