Merkezi Sistem Sınavlarında Salon Başkanlığı görevi hakkımız!

Milli Eğitim Bakanlığı kendi çalıştırdığı kadrolara ne kadar güveniyor?
Bakanlık işleyişinin kilit rolünü üstlenen, her türlü risk ve sorumluluğun altından rahatlıkla kalkabilen eğitim çalışanlarına çok kolay gelen “Salon Başkanı, Salon Gözcüsü ve Yedek Salon Görevlisi” gibi görevlerden imtina eden bakanlık, bu kolay görevi sadece öğretmenlere vermesi “hayret verici” bir durum olarak karşılanmaktadır.
Halbuki, birçok kamu kuruluşu zor zamanlarında biz eğitim çalışanlarına kolaylıkla sorumluluklar vermektedir. Bu kuruluşların başında gelen Yüksek Seçim Kurulu (YSK) her seçim ve referandum dönemlerinde G.İ.H, T.H.S ve Y.H.S  kadrolarına kritik görevler vermektedir.
Hiçbir bahanesi bulunmayan bakanlık ekte gönderdiğimiz yazıya ne cevap verecek çok merak ediyoruz. Türkiye’nin en büyük kamu kurumlarının başında gelen bakanlık, kapsayıcı olmayan yaklaşımlarla büyüklüğüne gölge düşürmektedir.
Merkezi Sistem Sınav Yönergesinde deyim yerindeyse iki kelimeden bir tanesinin öğretmen olarak geçmesi bakanlığın sınıflar arasına koyduğu ayrımcılığın açık resmi olsa gerek. Bakanlık, eğitim çalışanlarına yönelik attığı yanlış adımlardan vazgeçmeli ve güven verici çalışmalar yapmasa gerekmektedir.  Biliyoruz ki her eğitim çalışanı iş yükü fazlalığının yanında gün içinde çalışma yerinde birçok fedakarlıklar yapmaktadır. Eğitim çalışanlarına uygulanan bu olumsuzluklar çalışanın moralini bozmakta, iş verimliliğinde kayıplara sebep olmaktadır.
Bakanlıkça yapılan bu yanlış uygulamanın gözden geçirilmesi, güven verici tüm kadroları kapsayan bir yönergenin yeniden hazırlanması, eğitim çalışanları için yerinde bir çalışma olacaktır.

Konu ile ilgili rahatsızlığı dile getirerek sorunun çözülmesini istedik.

Eğitim çalışanlarına önemle duyurulur.

Bakanlığa gönderdiğimiz yazı için TIKLAYIN

Bakanlığın sendikamıza gönderdiği cevap yazı için TIKLAYIN

Merkezi Sistem Sınavlarında Salon Başkanlığı görevi hakkımız!” için 2 Yorum

1. MİLLİ EĞİTİM TEŞKİLATI İÇERİSİNDE EĞİTİM VE ÖĞRETİM SINIFI İLE GENEL İDARE ÇALIŞANLARI ARASINDAKİ AYIRIMCILIĞIN VAR OLMASI ASLINDA BİR UTANÇ KAYNAĞIDIR.
    SINAVLARDA GÖREV DAĞILIMI YAPILIRKEN FAKÜLTE MEZUNU ŞEF VE MEMURLARA SINAV SALON BAŞKANI VE SALON SINAV GÖZCÜSÜ GÖREVİNİN VERİLMEYİŞİNİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR. BU GARABETİ ANLAYAMAZKEN BİRDE GENEL İDARE ÇALIŞANLARINA TEVDİ EDİLEN GÖREVLERİ İCRA EDERKEN KENDİ İÇİMİZDE YAPILAN HAKSIZLIKLAR AYRICA İÇİMİZİ SIZLATMAKTADIR. ADALETİ BAŞKASINDAN BEKLEMEDEN ÖNCE KENDİMİZ TESİS ETMELİYİZ. TÜM EĞİTİM ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMDAN ÖZVERİ VE SAYGI BEKLER BAŞARILAR DİLERİM.

2. Bu adaletsizliğin bir an evvel ortadan kaldrılıması elzem. Zira farklı kurum ve kuruluşların tüm çalışanları ile mesafeleri, bakanlığımızın sınıflarararasına koyduğu mesafeler ayrımcılığı getirmekte, çalışmalarımızdan oluşturduğumuz etkinlilğimiz içimizi ziyadesiyle acıtmış olacaktır.