Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinde Büyük Hüsran!

Kamu çalışanı hakları için hiçbir varlık göstermeyen yetkili sendika ciddi bir varlık göstermeden işveren heyetinin önerdiği teklifi hakem heyetine götürmeden överek kabul etti.

TCMB’in 2018 yılı için öngördüğü enflasyon oranını 9,28 olarak belirlemesi ile birlikte Başbakanın memur maaşı zammına ilişkin yaptığı “Şu bilinmelidir ki, memurlarımızı ve çalışanlarımızı enflasyonun altında bir ücrete mahkum etmeyeceğiz” açıklamaya rağmen 2018 için verilen zam oranı beklenen enflasyon oranının altında kalarak memuru enflasyon altındaki bir ücrete mahkum ettirildi. Başta Memur- Sen Konfederasyonu olmak üzere diğer yetkili sendikaların bir direnciyle karşılaşmayan kamu işveren heyeti 2018 yılı için toplam %7,5 ve 2019 yılı içinde toplam  % 9 luk zam oranı konusunda anlaşmaya vararak bir fiyaskoya daha imza atıldı.

Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası olarak, hem enflasyon tahminini hem yıl içerisinde memur maaşından kesilen % 20 lik vergi dilimi de hesaba katarak önerdiğimiz 2018 yılı ilk altı ay için; yüzde 23, ikinci altı ay için; yüzde 9, 2019 yılı için ilk altı ay için; yüzde 18, ikinci altı ay: yüzde:12 oranı olarak açıklamış, bunu ve diğer taleplerimizi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri başta olmak üzere yetkili diğer sendikalara göndermiş bilgi amaçlı olarak da hem web sitemizde hem de sosyal medyada yayınlamış bulunmaktayız (bakınız).

Gelinen sonuç; yine fiyasko, yine yıkım!

Daha önceki fiyaskoyla sonuçlanan Üç Toplu İş Sözleşmesine bir yenisi daha eklenerek memurun iki yılı yine kayıplarla sonuçlandı.

Bizler bu sonuçları kabul etmiyor; bağımsız sendikaları itiraza davet, kamu işveren heyetini izan ve vicdana çağırıyoruz.