Üyelerimize Çalışmalarımızı Aktardık

İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan üyelerimizle bir araya gelen Genel Başkanımız Ahmet Yıldız sendikamız tarafından açılan davalar, yapılan yazışmalar, ziyaretler, eylemler ve etkinlikler hakkında genel değerlendirmede bulundu.

Genel Başkan Yıldız, “bağımsız sendikacılık anlayışıyla Türkiye sendikacılığına yeni bir anlam katmak istediklerini, sendikaların sadece üyelerinin hak ve menfaatlerini korumaları bu yönde çaba sarf etmeleri gerektiğini” söyledi. “Kupa veya bardak sendikacılığını yapmadıklarını asıl sorunun derinde olduğunu, asıl meselenin çalışanların sosyal haklarının yetersizliği olduğunu” söyledi. Yargı yolunu en fazla kullanan sendika olduklarını söyleyen Başkan Yıldız, bu yönde Eğitim ve Bilim Hizmetleri Kolundaki tüm sendikalar içinde en fazla Eşit Haklar Sendikası’nın haksızlıklara karşı davalar açtığını kaydetti. Konuşmasında, “Örneğin şu an bile Danıştay ‘da yürüyen iki davasının bulunduğu bu davaların her birinin kaybının ve avukat maliyetinin 15 ila 20 bin TL arasında olabileceğini, uğraşılan şeyin aslında çalışanların verilmeyen hakları olması gerekiyor iken kupa yada tadımlık şeylerle üyelerini kandıranlardan olmadıklarını” belirtti.

Toplu sözleşmenin etkisizliğine de değinen Başkan Yıldız, “kurulan toplu sözleşme masalarının üyelere bir hak getirmediğini aksine her geçen gün memuru daha da fakirleştirdiğini” söyledi. Enflasyon farkı tanımı memur maaş zammını alıp götürdüğünü, özellikle yüzde 20 vergi diliminin ise memuru belini doğrultamaz hale getirdiğini konuşan Başkan Yıldız, “Alım gücü düşen memurun market ve mağazalara girmeye korktuğunu” ifade etti.

Genel Başkan Yıldız, “2021 yılı Haziran ayında yapılan Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması sonucu yoksulluk sınırının 9 bin 332 TL olarak belirlendiği, bu sınırın altında kalan tüm memurların yoksul olduğunu” söyledi. Bu yetmezmiş gibi çok sesliliği bitirmek için harekete geçen yetkili sendikanın sendika üye sayımı sonucu son üç yılda baş aşağı bir seyir izlediğini bunun da önünde geçmek için yüzde 1 barajını çıkararak sendikaların var olan Anayasal hakkı olan örgütlenme özgürlüğüne darbe vurmak için adım attıklarını” söyledi.

Başkan Yıldız, “Yüzde 1 barajı yanlışının ortadan kaldırılması için hukuksal mücadele verdiklerini antidemokratik olan yüzde 1 barajı altında kalan 11 iş kolunda toplam 192 sendika ile bir araya gelerek birlikte mücadele verdiklerini, bu sendikalardan 25 inin Danıştay’a Yürütmenin Durdurulması içi dava açtıklarını, bunla kalmayarak siyaset kanalları ile görüştüklerini, Uluslararası Çalışma Örgütü-ILO ve diğer sendikaları konu hakkında bilgilendirdikleri, iletişim ve sosyal medyada da tepkiyi dile getirmek için çalışmalar yürüttüklerini” söyleyerek üyelerimizi bilgilendirdi.

Bilgilendirme sonrası üyelerimiz de, “her zaman sendikalarının yanında durmaya”, “birlikte mücadeleye devam edeceklerini”, “genel durumda sendikal faaliyetlerden memnun kaldıklarını” ifade ettiler.