Genel Başkan Ahmet Yıldız’ın Sayman Atama Yöntemine İlişkin Sert Tepkisi

Milli Eğitim Bakanlığı kadroları arasında en tartışmalı kadroların başında kuşkusuz Sayman kadrosu gelmektedir. Tartışmalı hale gelmesinin sebebi ise 2007 yılından itibaren bu kadroya yönelik görevde yükselme sınavlarının yapılmamasıdır. Genel geçerliği olmayan kriter ve çokta tevessül edilmeyen 657 sayılı Kanunun 76. Maddesi kapsamında münhal bulunan kadrolara atama yapılmaktadır.

Liyakat, şeffaflık ve eşitlikten uzak olan bu yöntemi diğer bakanlıklar çalıştırmaz iken Milli Eğitim Bakanlığı başta Sayman kadroları olmak üzere birçok kadroya bu madde kapsamında atama yapmaktadır.

Sınavsız atama şekline en fazla sendikamız ve sendikamız genel başkanı Ahmet Yıldız itiraz etmektedir. Sınavsız Sayman atamasının en son Burdur İli Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğüne yapılacağına ilişkin Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi sitesinde yayımlanması ile zaten var olan tepki daha da katlanmış oldu.

İşte Genel Başkan Ahmet Yıldız’ın Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğine aykırı yapılan atamaya ilişkin sert tepkisi

Genel Başkan Ahmet Yıldız’ın Sayman Atama Yöntemine İlişkin Sert Tepkisi” için 2 Yorum

1. Sendikanızı yakından takip eden birisiyim. Bakanlıktan sayman kadrolarına sınavla adil bir atama yapılması isteyen yüzlerce kişi olduğunu yazılı olarak talep etmenizi rica ediyorum. 01 Temmuz 2021 itibariyle yeni yeni saymanlıklar kuruldu ve jet hızıyla bu işletmelere geçici görevlendirmeleri yapıldı. Hep torpil işliyor. Sizden ricam tüm boş merkez sayman kadroları ve geçici görevlendirme yapılan ve merkez saymanlık olmayan diğer saymanlıklar için norm kadro açılması akabinde bu kadroların tamamı için adil bir GYS açılması talebinde bulunmanız bu konuda mücadele etmeniz. Oldu bitti atamalar yapıldıkça insan kendini ötekileştiriyor hevesi umudu kalmıyor. Selamlar.

2. Burdur il MEM resmen kendini Bakanlık yerine koyarak yönetmelik çıkarmış; atama yönetmeliği. Başvuru için neymiş en az 1 yıl şeflik görevinde bulunmak, il sınırları içinden başvuru almak….. Yahu ne hallere geldik. Bunların tek sebebi biz eğitim çalışanlarını adam yerine koymamak. MEB memurlarına verilen değerin birer örneğidir bu tarz keyfi kurallarla yapılan atamalar . Burdur mu yalnız? Daha bir kaç il var böyle derme çatma şartlar koyarak atama yapan. Ha zaten çoğu kadrolar da sessiz sedasız el altından doldu bitti. Teşekkürler Ahmet Başkan. Başka da bu konuları gören yada görmek isteyen yok. Biliyor herşeyi ama görmezden geliyor. Nasıl olsa üyelerim bir şey bilmiyor deyip onlara ninniler masallar anlatarak kendilerine makam mevki sağlıyorlar.